Acest tip de masaj reprezintă soluția ideală pentru a scăpa de așa-numita “coajă de portocală”, foarte deranjantă pentru persoanele de sex feminin. Prin aplicarea manevrelor de masaj anticelulitic se acționează în mod direct asupra straturilor superficiale, stimulandu-se elasticitatea pielii și a țesuturilor subcutanate.
Masajul anticelulitic se efectuează cu ajutorul unor manevre și prize specifice care tonifică zona afectată, asigura troficitatea celulară și distribuie uniform lichidul interstițial (dintre celule), oferind astfel un aspect neted pielii. De asemeni se stimulează drenarea limfatică si circulația sanguină, fapt ce ajuta la eliminarea compușilor toxici. Masajul anticelulitic se realizeaza intr-un ritm mai alert, iar manevrele sunt mai puternice decat in alte tipuri de masaj.
Masajul se face de obicei pe șolduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul tonifiant.
Beneficii:
- combate celulita
- invioreaza tonusul muscular, pielea mentinandu-si elasticitatea, si totodata impiedica formarea depozitelor de grasime din tesuturile pielii (hipoderm)
- Diminuarea vergeturilor.
- ajuta la dezagregarea produsilor patologici (fibrina,grasimi)
- Imbunătățește circulația sanguină și limfatică.
- Ajută la obținerea unei siluete zvelte, uniforme.
- elibereaza substante necesare contractiei musculare
- intinde muschii si tesuturile, muschii se destind si emotiile reprimate dispar
Contraindicații:
- inflamații acute dermatologice,
- varice pronunțate (se va ocoli zona cu probleme).
- In perioada menstruației ședințele de masaj anticelulitic se pot face la o intensitate medie.
Masajul anticelulitic se recomanda a fi efectuat de 3 ori pe saptamana, in sedinte de 10 serii pentru rezultate vizibile apoi se recomanda o sedinta pe saptamana pentru intretinere.